Rapeapintainen yrttikaritsa maistuu pääsiäisen juhlapöydässä.
Karitsankarree yrttikuorrutuksella
Ainekset
Työvaiheet
Siisti huoneenlämpöiset kyljysrivit rasvasta ja kuivaa lihan pinta.
Mausta liha reilusti suolalla ja pippurilla.
Kuumenna öljy pannulla keskilämmöllä ja paista kyljysriveihin molemmin puolin kuumalla pannulla kaunis väri eli noin 3–4 minuuttia. Sivele pintaan sinappi.
Yhdistä kulhossa keskenään korppujauhot, kuoritut ja murskatut valkosipulinkynnet sekä silputut yrtit. Lisää oliiviöljy.
Painele karitsankarreet tasaisesti syntyneeseen seokseen, niin että lihan pinta on kauttaaltaan sen ympäröimä. Nosta leivitetyt kyljysrivit uunivuokaan leivinpaperin päälle.
Paista uunissa keskitasolla 200 asteessa 15–20 minuuttia. Mikäli haluat olla varma, että liha jää sisältä hieman roseeksi, käytä lihalämpömittaria. Ota lihat uunista, kun mittari osoittaa 56 astetta.
Peitä karreet foliolla ja jätä vetäytymään noin10 minuutiksi ennen leikkaamista.
Leikkaa karree luiden välistä annospaloiksi juuri ennen tarjoilua ja nosta ne tarjolle lisäkkeiden kanssa.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia