Perunagratiini
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä perunat kuorineen puolikypsiksi. Jäähdytä, kuori ja viipaloi.
- Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli. Lisää pannulle raastettu porkkana, lihaliemi, tuorejuusto ja mausteita makusi
- Levitä voidellun vuoan pohjalle perunaviipaleita ja sen päälle jauhelihaseosta. Täytä vuoka näin. Jätä perunat päällimmäiseksi kerrokseksi. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
- Paista ruokaa 200 asteessa uunin alatasolla 15 minuuttia ja lopuksi keskitasolla 15–20 minuuttia.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia