Täytetyt artisokan sydämet
Ainekset
Työvaiheet
Sekoita kaikki maustetahnan ainekset tehosekoittimessa. Lusikoi tahna jauhelihan joukkoon, lisää muna ja mausteet. Sekoita huolellisesti. Lisää jauhelihaan korppujauhoja vähitellen niin, että ylimääräinen neste häviää ja seos on kiinteää.
Kuullota hienonnettua sipulia kattilassa öljyssä ja mausteissa. Älä ruskista. Lisää jauhelihatäytteeseen.
Täytä artisokan sydämet reilulla määrällä jauhelihatäytettä ja nostele kypsymään kuumaan kattilaan. Lisää hieman vettä, jotta artisokat eivät tartu pohjaan. Peitä kannella ja kypsennä noin 20 minuuttia.
Kumoa pakasteherneet artisokkien päälle ja jatka kypsentämistä vielä noin 20 minuuttia. Lisää hieman vettä sekä suolaa ja pippuria. Tarjoa artisokat kuskusin, pastan tai riisin kera.
Vinkki! Varaa pari artisokkaa kullekin syöjälle.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia