Texmex-vuoan maustamiseen tarvitaan vain yksi maustepussi ja vähän ketsuppia.
Texmex-perunamuusivuoka
Ainekset
Työvaiheet
Valmista ensin kastike. Ruskista jauheliha. Lisää pannulle vesi ja tacomauste. Sekoita ja lisää ketsuppi sekä pakastevihannekset. Anna hautua perunamuusin valmistuksen ajan. Lisää seokseen lopuksi ranskankermaa, jos haluat.
Valmista perunamuusi pakastetusta perunamuusiaineksesta tai oikeista perunoista. Lisää perunamuusiin munat ja voi. Sekoita hyvin. Muusi saa jäädä melko löysäksi. Kaada voidellun vuoan pohjalle vähän perunamuusia ja sen päälle jauhelihakastiketta. Täytä vuoka näin. Jätä päällimmäiseksi kerrokseksi jauhelihakastiketta.
Ripottele pinnalle juustoraastetta ja halkaise koristeeksi kirsikkatomaatteja, jos niitä sattuu olemaan kotona. Paista ruokaa 175 asteessa uunin keskitasolla
20–30 minuuttia.
Vinkki! Ohjeessa käytettiin400 gramman pussi pakastemuusia. Se sekoitettiin neljään desilitraan kiehuvaa maitoa ja 50 grammaan voita.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia