
Pasta carbonara on italialaisruokien klassikko.
Pasta carbonara
Ainekset
Työvaiheet
Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
Paista pekonisiivut kuumalla pannulla. Valuta hetki talouspaperin päällä ja leikkaa paloiksi.
Sekoita kulhossa keltuaiset, kerma ja puolet parmesaanista.
Valuta pasta lävikössä ja kaada pasta keltuais-kermakulhoon.
Lisää pekonisuikaleet ja sekoita hyvin.
Mausta halutessasi suolalla, mutta ainakin pippurilla, lopulla parmesaanilla ja silputulla basilikalla.
Vinkki! Alkuperäiseen carbonaraan ei kuulu yrttejä, joten voit halutessasi jättää basilikan pois. Voit muunnella ohjetta lisäämällä pastaan aurinkokuivattuja tai kirsikkatomaatteja, paistettua kesäkurpitsaa tai oliiveja. Pekonin voi korvata myös salamilla tai kinkulla.