Kermainen haukipyörykkäkeitto
Ainekset
Työvaiheet
Valmista ensin mureketaikina. Jauha nahattomat haukifileet hienoksi monitoimikoneen terällä. Sekoita joukkoon kerma, korppujauhot ja muna. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Nosta kylmään tekeytymään siksi aikaa, kun valmistelet keiton.
Pese varhaisperunat juuresharjalla ja leikkaa isommat perunat puoliksi. Pese ja kuori tarvittaessa porkkanat ja leikkaa viipaleiksi. Halkaise purjo, huuhtele ja leikkaa viipaleiksi.
Kuumenna voi kattilassa. Lisää kasvikset ja kuullota viitisen minuuttia. Lisää vesi ja kalaliemikuutiot. Kiehauta ja keitä noin 10 minuuttia.
Pyörittele haukimureketaikinasta pieniä pullia ja nostele keiton joukkoon kypsymään. Kypsennä noin viisi minuuttia, kunnes perunat ja porkkanat tuntuvat kypsiltä.
Lisää kerma ja kiehauta. Lisää keittoon runsaasti hienonnettua tilliä.
Lohi-avokadorulla. On sentään kyse lehdestä, joten kieliasu kannattaisi tarkistaa ennen julkaisemista.
Anteeksi, aiheeton palaute! Jutussa käytetty fontti jättää yhdysmerkin lähes näkymättömiin! :/