Possuvokkikeitto tuo tuulahduksen aasialaista tunnelmaa.
Kirpeä possu-vokkikeitto
Ainekset
Työvaiheet
Ruskista possusuikaleet öljyssä. Nosta eri astiaan.
Pilko kuoritut sipulit tikuiksi ja valkosipulinkynnet viipaleiksi kattilaan. Raasta tuore, kuorittu inkivääri sekaan. Kuullota kasviksia öljytilkassa. Lisää vesi sipulien ja possusuikaleiden kanssa kattilaan. Kiehauta. Kypsennä nopeasti kiehuvassa vedessä myös vokkivihannekset ja riisinuudeli.
Mausta makealla chilikastikkeella ja chilijauheella sekä aromisuolalla. Silppua keiton päälle tuoretta korianteria.
Vinkki! Lisää vettä, mikäli keitto on liian paksua. Lisää myös mausteita oman makusi mukaan.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia