
Näyttävä mansikkakakku vaatii näpertelyä, mutta koristelu käy minuutissa, kun murustelet kakun päälle marenkia, pakastekuivattuja marjoja ja syötäviä pikkukukkia.
Mansikka-sitruunakakku
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 175 asteeseen.
- Voitele ja jauhota kaksi irtopohjavuokaa (ø 18–20 cm). Voit paistaa kakun myös yhdessä 26 cm:n vuoassa.
- Vaahdota munat, sokeri ja sitruunankuori sähkövatkaimella kuohkeaksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon ja sekoita tasaiseksi.
- Jaa taikina vuokiin ja kypsennä uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Anna kakkujen jäähtyä kunnolla.
- Yhdistä kostutuksen ainekset.
- Tee täyte ja kuorrutus. Mittaa voi, puolet tomusokerista, vaniljasokeri, sitruunan mehu ja kuori kulhoon. Vaahdota ainekset sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja loppu tomusokeri. Värjää seos halutessasi pinkiksi. Lusikoi seos isoon pursotuspussiin, jossa on pyöreäkärkinen tylla.
- Viipaloi kaksi kolmasosaa mansikoista kakun sisälle laitettavaksi.
- Leikkaa kakut kahteen kerrokseen. Nosta alin kerros vadille ja kostuta se. Pursota täytettä tasaisesti kakun keskelle ja palloiksi reunoille. Painele mansikkaviipaleita päälle. Täytä loput kerrokset samalla lailla. Pursota loppu kuorrutus palloiksi pinnalle.
- Koristele kakku vähän ennen tarjoilua. Asettele mansikat ja karkit kakulle. Murusta kuivattua mansikkaa ja marenkia päälle. Viimeistele kukilla.