Riistakäristys
Ainekset
Työvaiheet
- Suikaloi kohmeiset käristyslihaviipaleet, kuoritut porkkanat, puhdistettu purjo ja paprika sekä kiinankaali.
- Kuumenna öljy paistokasarissa tai padassa ja paista lihasuikaleita siinä hetki. Lisää kasvikset ja paista pari minuuttia koko ajan sekoittaen. Kaada pannuun vesi. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes ainekset ovat kypsiä. Lisää tarvittaessa vettä ja sekoita joukkoon sulatejuustoa nokareina.
- Tarjoa esimerkiksi juuressoseen kanssa.
Vinkki! Saat nopeasti juuressosetta, kun raastat porkkanan ja palan lanttua hienoksi raasteeksi, kuullotat kattilassa ja lisäät sekaan pakastettua perunasosetta.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia