Lammas saa lisää makua valmiista pastakastikkeesta.
Somalialainen lammaskastike
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä ensiksi liha. Kiehauta vesi. Paloittele liha pieniksi paloiksi. Lisää veteen mausteseos, suola ja lihat. Keitä 30 minuuttia. Ota lihaliemi talteen riisiä varten.
- Pilko sipuli ja hienonna korianteri. Kuullota sipuleita hetki kattilassa. Lisää hienonnettu korianteri, pastakastike ja loput mausteet.
- Anna hautua hetki keskilämmöllä ja lisää lopuksi kypsä liha. Lisää tarvittaessa suolaa. Hauduta kastike meheväksi miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä.
SOMALIALAISESSA KEITTIÖSSÄ ON AINA
- basmatiriisiä
- perunaa, porkkanaa, paprikaa, sipulia
- kokonaisia kardemumman siemeniä
- kanelitankoja
- tamarinditahnaa
- korianterijauhetta
- juuresmausteseosta
- teetä
- vaaleaa kahvijauhetta
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia