
Marenkikakussa parasta on ensimmäinen rouskaisu. Suklaatäytteen sekaan sopivat myös banaani- tai mansikkaviipaleet.
Suklaa-marenkitorttu
Ainekset
Työvaiheet
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto pysyy kulhon pohjassa, kun käännät kulhon ylösalaisin. Kääntele joukkoon puolet pähkinärouheesta.
- Piirrä sileän, noin 24-senttisen irtopohjavuoan pohjalevyn avulla kaksi rengasta leivinpaperille. Levitä marenkiseos niiden päälle tasaiseksi kerrokseksi. Ripota pinnalle loppu pähkinärouhe ja siivilöi mukaan ohut kerros kaakaota.
- Paista 75 asteessa uunin alatasolla pari tuntia. Nosta uunista ja anna jäähtyä. Valmista pohjien paistuessa täyte. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi pikku kattilassa. Lisää maito ja vehnäjauhot sekoittaen. Kuumenna koko ajan hämmennellen, kunnes seos sakenee. Älä keitä. Lisää suklaa paloina ja anna sulaa. Mausta vaniljalla jos tahdot. Jäähdytä.
- Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja kääntele kylmän kiisselin joukkoon. Pane toinen pohjista irtopohjavuokaan, ja levitä päälle suklaaseos. Paina kanneksi toinen pohjista, pähkinäpinta ylöspäin. Pakasta kakku.
- Ota huoneenlämpöön noin tunti ennen tarjoamista.
Vinkki! Valmista pohjat, mutta käytä täytteenä suklaajäätelöä. Suklaatäytteen sekaan sopivat myös banaani- tai mansikkaviipaleet.