
Ryhdikäs ruis, makea kinuski ja kirpeä puolukka. Jälkiruokien aatelia!
Kinuskinen ruispuolukkapiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Mittaa kuohukerma, fariinisokeri ja jauhot kattilaan. Sekoita tasaiseksi. Keitä 5–10 minuuttia sekoitellen ja jäähdytä kattila sen jälkeen kylmässä vedessä.
- Painele taikina pienten, halkaisijaltaan noin 10 cm, piirakkavuokien pohjalla ja reunoille. Voit leipoa piirakan myös isoon, halkaisijaltaan noin 24–26 cm, vuokaan.
- Sekoita päällisen ainekset keskenään ja levitä jäähtynyt kinuski pohjan päälle ja kinuskin päälle puolukat. Ripottele päällinen puolukoiden ylle.
- Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia ja lopuksi keskitasolla 15 minuuttia. Jäähdytä. Tarjoa piirakka vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa. Myös kanelilla maustettu kermavaahto sopii makuihin.
Vinkki! Jos käytät ruistaikinaa, pyörittele puolukat ensin sokerissa, niin saat makeutta. Piirakan voi leipoa myös kauramurotaikinaan. Puolukoilla ja kinuskikastikkeella voit koristella myös valmiin piirakan.