Macaron-leivokset
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita mantelijauhe ja puolet tomusokerista keskenään. Mikäli haluat ruskeita leivoksia, sekoita joukkoon ½ rkl kaakaojauhetta. Vaahdota valkuaiset napakaksi. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa. Lisää loppu tomusokeri vähitellen ja vatkaa seos kiiltäväksi.
- Sekoita manteli-tomusokeriseos lopuksi valkuaisvaahtoon. Jos haluat värikkäitä leivoksia, sekoita apteekista saatava jauhemainen elintarvikeväri taikinaan. Pursota tai ota kahdella lusikalla seoksesta noin 2 sentin nokareita leivinpaperin päälle pellille. Anna pohjien tasoittua huoneenlämmössä noin 15 minuuttia.
- Paista uunin keskitasolla 150 asteessa 15 minuuttia tai kunnes leivokset ovat nousseet ja kypsyneet. Jäähdytä ja irrota pohjat varovasti lastalla.
- Valmista täyte. Paloittele suklaa kattilaan ja lisää kerma. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa sulaa. Jatka keittämistä miedolla lämmöllä pari minuuttia. Nosta sivuun ja jäähdytä.
- Levitä suklaatäytettä pohjien sileälle pinnalle ja paina kaksi pohjaa yhteen.
Vinkki! Voit sekoittaa jäähtyneen suklaan sekaan vielä kermavaahtoa, jolloin saat paksumman täytteen.