Mansikka-raparperikakku
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista ensin marenkitangot, vaikka muutama päivä ennen juhlia. Pursota marenkimassasta tankoja leivinpaperin päälle. Paista 75 asteessa uunin keskitasolla reilu tunti. Sammuta uunista virta, avaa uunin luukku raolleen ja anna marenkien kuivua uunissa vielä toinen tunti. Jäähdytä.
- Laita kakkupohjaa varten uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Leikkaa noin 26 senttisen, korkeareunaisen kakkuvuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele paperi ja vuoan reunat.
- Vaahdota munat ja sokeri. Siivilöi kuivat aineet vaahtoon ja sekoita varovasti. Kääntele lopuksi jäähtynyt voisula taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 35–40 minuuttia. Jäähdytä.
- Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta jokainen pohja kevyesti maidolla tai laimennetulla sitruunamehulla. Viipaloi mansikat. Levitä alimmalle kakkupohjalle kerros raparperihilloa ja sen päälle kermavaahtoa. Levitä päällimmäiseksi kerros mansikkaviipaleita. Täytä toinen väli samalla tavalla. Nosta kakun kansi päälle ja kuorruta kakku ohuelti kermavaahdolla.
- Paina marenkitangot hetki ennen tarjoilua kakun reunoille koristeeksi. Levitä kakun päälle kokonaisia mansikoita ja keskelle halutessasi marjakeko. Koristele halutessasi syötävillä kukilla. Siivilöi kakun päälle juuri ennen tarjoilua tomusokeria.