Voit tehdä myös pieniä uunijäätelö-leivoksia leivosvuokiin.
Raparperi-uunijäätelö
Ainekset
Työvaiheet
Sekoita pehmennyt voi ja ruokosokeri. Sekoita vehnäjauhot ja vaniljasokeri ja nypi taikinaan. Lisää keltuainen. Säästä valkuainen marenkiin. Painele taikina palloksi ja anna vetäytyä puolisen tuntia jääkaapissa.
Painele taikina tasaisesti voidellun kakkuvuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa uunin keskiosassa noin 25 minuuttia 200 asteessa.
Valmista täyte. Kuori ja paloittele raparperit kattilaan, lisää sokeri. Hauduta 15 minuuttia. Yhdistä perunajauho ja vesi kulhossa tasaiseksi suurukseksi. Lorauta raparperien joukkoon ja kiehauta. Anna kiisselimäisen seoksen jäähtyä.
Valmista marenki. Vatkaa valkuaiset ja ruokotomusokeri juuri ennen tarjoilua kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
Kokoa kakku. Lusikoi kakkupohjan päälle raparperikiisseli, tuoreet halkaistut mansikat, vaniljajäätelöpalloja ja päälle marenkikuorrutetta.
Paista 250 asteessa muutama minuutti. Tarjoa suoraan kahvipöytään.
Vinkki! Voit tehdä taikinasta samalla idealla myös pellillisen pieniä leivoksia leivosvuokiin.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.