
Anna lahjaksi yksi makoisa tryffelilumiukko tai vaikka kokonainen armeija.
Tässäpä veikeä idea! Tryffelilumiukot ovat syötäviä koristeita
Ainekset
Työvaiheet
- Murusta keksit tehosekoittimessa. Hienonna viikunat ja lisää tehosekoittimeen. Sekoita tasaiseksi. Lisää tuorejuusto ja kaneli. Käytä konetta, kunnes taikina on tasaista.
- Muotoile käsin 20 palloa. Lumiukon alaosa saa olla hieman isompi kuin yläosa.
- Levitä pala voipaperia laakeaan vuokaan tai tarjottimelle. Aseta taikinapallot alustalle rinnakkain ja pakasta vähintään 30 minuuttia.
- Sulata yksi valkosuklaakuorrutepussi kerrallaan pussin ohjeen mukaan. Kaada sula kuorrute pieneen kulhoon. Dippaa keksipallot kuorrutteeseen yksi kerrallaan kahden haarukan avulla. Valuta ylimääräinen kuorrute kulhon päällä ja laita tryffeli voipaperille jähmettymään.
- Sulata toinen pussi kuorrutetta ja kuorruta pallot uudelleen, jotta valkoisesta pinnasta tulee peittävä.
- Pistele lumiukoille silmät ja suut koristehelmistä sekä nenät suklaahipuista heti toisen kuorrutekierroksen jälkeen. Kuorrute kovettuu lohkeavaksi melko pian. Liimaa lumiukkojen kaksi palloa yhteen lusikankärjellisellä kuorrutetta.
- Laita tryffelit jääkaappiin, kunnes kuorrutus on kova. Säilytä lumiukkoja jääkaapissa.