
Peruna-juustopatee on maukas lisäke lampaalle tai muulle liharuualle.
Peruna-juustopatee
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä uuni 200 asteeseen. Voitele pitkänomainen (vetoisuus noin 1,8 l) vuoka ja peitä sen pohja voidellulla leivinpaperilla.
- Kuori perunat ja leikkaa ne mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita se munien kanssa kermaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Asettele vuoan pohjalle limittäin kerros perunaviipaleita. Lisää päälle kerroksittain kermaseosta, ruohosipulia, juustoraastetta ja perunaviipaleita siten, että ylin kerros on perunaa. Kaada ylijäänyt kermaseos päälle. Painele pateeta tiiviimmin vuokaan. Nosta päälle voinokareita.
- Laita vuoka vesihauteeseen (uunipannu, jossa on kiehuvaa vettä noin puolet pateevuoan korkeudesta). Kypsennä pateeta uunin keskiosassa noin 1 ½ tuntia. Peitä tarvittaessa foliolla, jos pinta tummuu liikaa.
- Anna pateen vetäytyä noin 15 minuuttia ennen kumoamista. Leikkaa viipaleiksi ja tarjoile esimerkiksi paahtopaistin tai muun liharuoan kumppanina.
Vinkki! Suppilovahverot sopivat erinomaisesti pateeseen. Paista noin kaksi desiä puhdistettuja, silputtuja sieniä pannulla öljytilkassa, kunnes niistä haihtuu vesi. Lisää sienet kerroksittain muiden aineiden kanssa.