Chilipataan voit pilkkoa myös syksyn juureksia.
Chili-lihapata
Ainekset
Työvaiheet
Leikkaa pekonisiivut pieniksi paloiksi ja ruskista isossa padassa. Lisää joukkoon jauheliha ja kypsennä sekoittaen. Siivilöi kidney-pavut ja lisää ne pataan kuutioidun punasipulin kanssa. Jatka kypsentämistä muutama minuutti.
Lisää vesi, tomaattipyre ja mausteet. Sekoita hyvin.
Kuumenna seos kiehuvaksi ja alenna lieden lämpöä. Nosta kansi päälle. Kypsennä chilipataa hiljalleen kiehuen 1 1/2 tuntia välillä sekoittaen. Seos paksuuntuu.
Tarjoa leivän kanssa paksun keiton tapaan tai riisin kanssa.
Voit halutessasi lusikoida pinnalle kermaviiliä, juustoraastetta ja muutaman jalopeno-pippuriviipaleen.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia