Ihanan valkosipulinen sosekeitto saa lisämakua yrteistä.
Provencen valkosipulikeitto
Ainekset
Työvaiheet
Leikkaa valkosipuleiden kannasta ohut siivu pois. Valuta valkosipuleiden päälle oliiviöljyä ja mausta ripauksella suolaa. Paahda 200 asteessa 15–20 minuuttia kunnes valkosipulit ovat pehmenneitä ja paahtuneen värisiä. Jäähdytä hetki ja purista kynnet kuorien sisältä kattilaan.
Kaada päälle kasvisliemi. Sido yrttikimpun oksat puuvillanarulla kimpuksi ja lisää liemeen. Kiehauta keitto ja keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
Poista yrttikimppu ja soseuta keitto sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Kaada keitto takaisin kattilaan. Kiehauta. Vatkaa joukkoon kastikesuurus. Keitä vielä pari minuuttia. Annostele keittolautasille. Nosta päälle ranskankermanokare ja hienonnettua persiljaa.
Vinkki! Ennen kuin lopuksi soseutat keiton, jätä muutama valkosipulinkynsi keiton koristelua varten.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.