
Runebergintortun juju on pähkinärouheessa ja vadelmasydämessä.
Runebergintorttu
Ainekset
Työvaiheet
- Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita pähkinärouhe ja jauhot keskenään. Lisää taikinaan ja sekoita punssi tai omenamehu sekaan viimeiseksi.
- Nostele ruokalusikalla taikinaa isoihin muffinivuokiin siten, että taikina täyttää 3/4 vuoasta. Paina sormella taikinan keskelle syvennys ja lusikoi vadelmahilloa koloon.
- Paista uunin alatasolla 200 asteessa 15-20 minuuttia. Jäähdytä.
- Sekoita tomusokeri veden ja sitruunamehun kanssa notkeaksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa nestettä. Valuta lusikalla koristeita jäähtyneiden torttujen päälle.
Vinkki! Punssin voi korvata muutamalla tipalla punssiesanssia ja käyttää nesteenä esimerkiksi maitoa.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.