Tryffeliöljy antaa perunoihin hienostuneen maun. Korvaa se halutessasi samalla määrällä oliiviöljyä.
Parmesaanilohkoperunat
Ainekset
Työvaiheet
- Pese perunat hyvin. Leikkaa kapeiksi lohkoiksi. Laita lohkot likoamaan kylmään veteen puoleksi tunniksi. Valuta lohkot ja kuivaa pinnat. Näin perunoista poistuu tärkkelystä ja niistä tulee uunissa rapeampia.
- Sekoita perunoiden joukkoon öljyt, hienonnettu persilja ja suola.
- Levitä perunat leivinpaperin päälle uunipellille vierekkäin, ei päällekkäin. Paahda perunoita 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
- Raasta parmesaani hienoksi. Ripottele juustoraaste perunoille ja jatka paahtamista 5-10 minuuttia, kunnes juusto ruskistuu.
- Vinkki! Korvaa tryffeliöljy halutessasi samalla määrällä oliiviöljyä.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.