
Pannarissa maistuvat nyt paahdetut kukkakaalit, pinaatti ja feta.
Kukkakaali-pinaattipannari
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin pannaritaikina turpoamaan. Sulata pinaatti mikroaaltouunissa ja sekoita tasaiseksi. Lisää munat ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää puolet maidosta, vehnäjauhot ja suola. Lisää sitten loput maidot ja sekoita tasaiseksi. Anna pannaritaikinan turvota täytteen valmistuksen ajan.
- Huuhdo kukkakaali ja poista kova kanta. Leikkaa kaali pystysuunnassa viipaleiksi.
- Levitä reunalliselle uunipellille leivinpaperi ja sivele se öljyllä. Levitä päälle kukkakaaliviipaleet. Sivele myös kaalit kevyesti öljyllä.
- Ripottele suolaa ja pippuria kukkakaaleille. Murenna feta päälle. Paahda 225-asteisen uunin yläosassa 10 minuuttia.
- Huuhdo ja kuivaa pinaatinlehdet. Nosta pelti uunista. Ripottele pinaatinlehdet ja valuta pannaritaikina kaalien päälle.
- Alenna uunin lämpötila 200 asteeseen. Jatka paistamista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
- Anna jäähtyä hetken ja jaa pannari reiluiksi paloiksi.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.