
Uuniomenoiden rikkaampi versio paistetaan uunipellillä. Piirakan maku on tasapainossa, kun sen pinnalla kaveeraavat hapan ja makea.
Pähkinäinen omenapaistos
Ainekset
Työvaiheet
- Lohko omenat. Puolita luumut ja poista kivet. Huuhdo viinirypäleet terttuina. Laita kaikki ainekset uunivuokaan.
- Valuta päälle hunaja ja ripottele kaneli. Rouhi hasselpähkinöitä kevyesti ja ripottele ne hedelmille.
- Paista hedelmiä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes ne näyttävät paahtuneilta ja niistä irtoaa hieman nestettä.
- Tarjoa hedelmät vaniljajäätelön, mascarpone- tai ricotta-juuston kera.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.