Keksipohjan päälle tehty hyydytetty kakku on herkullinen ja yksinkertainen valmistaa, ja ohjetta voi helposti muunnella monin eri tavoin.
Tämän kakun tekemiseen et tarvitse edes uunia, sillä ohut kakkupohja valmistuu parissa minuutissa keksimuruista ja sulatetusta margariinista. Keksipohjan päälle sopii hyvin hyydyketäyte eli liivatteella hyydytetty kerma-tuorejuustoseos. Kiireiselle kakuntekijälle hyydykekakku ei kuitenkaan sovi, sillä täyte vaatii hyytyäkseen vähintään neljän tunnin seisottamisen jääkaapissa. Hyydykekakku sopiikin mainiosti vierastarjottavaksi, sillä se on helppo tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä.
Ohessa resepti mangokiilteellä koristellun vaniljahyydykekakun valmistukseen. Katso myös alta löytyvä video, jossa ruokatoimittaja Kiia Renko valmistaa tämän kakun ja antaa lisävinkkejä sen tekoon.
Kakkua on helppo muunnella eri tavoin. Pohjaan voi käyttää erilaisia keksejä, myös täytekeksit sopivat. Täytettä voi maustaa erilaisilla hilloilla ja marjoilla. Myös koristekiilteen voi maustaa erilaisin sosein tai sen voi jättää vaikka kokonaan pois.
Liivatteella hyydytetty kakku
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa leivinpaperi 20-24-senttisen irtopohjavuoan pohjalle.
- Murskaa keksit koneella tai laita ne muovipussin sisälle ja "aja" yli kaulimella.
- Sulata voi ja sekoita keksimurujen kanssa. Painele pohjaksi kakkuvuokaan.
- Laita 4 liivatelehteä likoamaan runsaaseen, kylmään veteen. Niiden pitää liota vähintään 15 minuuttia.
- Sekoita tuorejuusto, omenasose ja jogurtti notkeaksi tahnaksi.
- Vaahdota kerma sokerin kanssa hyvin löysäksi vaahdoksi. Sekoita löysä vaahto juustoseoksen kanssa.
- Kiehauta sitruunamehu. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sulata sitruunamehun joukkoon. Jäähdytä viitisen minuuttia.
- Kaada liivateseos kermaseokseen ja sekoita kakkumassa tasaiseksi. Kaada pohjan päälle vuokaan. Anna hyytyä nelisen tuntia jääkaapissa.
- Kiillettä varten laita 3 liivatelehteä likoamaan kylmään veteen 15 minuutiksi.
- Kiehauta mangososeet kattilassa.
- Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sulata lehdet soseeseen. Jäähdytä ainakin 10 minuuttia. Kaada seos kakun päälle ja levitä lusikalla tasaiseksi.
- Anna hyytyä yön yli jääkaapissa.
- Koristele haluamallasi tavalla tai tarjoa sellaisenaan.
Vinkki! Jos kakun päälle kaataa liian kuuman soseseoksen, sulaa maitopohjaisen kakun pinnasta paloja, jotka näyttävät vähän rumilta kakun pinnalla. Liiaksi jäähtynyt sose puolestaan on liian jämäkkää eikä levity tasaisesti kakun päälle. Tällöin liivateseoksen voi kuumentaa uudelleen ja jäähdyttää sopivaksi.