
Lauri Tähkä jakaa mutkattoman suosikkireseptinsä KK:n lukijoiden kanssa.
Laurin Tähkän suppilovahveroleivät ovat makoisaa purtavaa vaikkapa iltapalalle:
”Suppilovahveroaika on parhaimmillaan, joten hyvässä lykyssä löydät raaka-aineet lähimetsästä. Sienten oma maku tulee hienosti esiin näissä leivissä. Sienten lisäksi tarvitset vain paahtoleipää, suolaa, pippuria, basilikaa, persiljaa ja oliiviöljyä”, Lauri Tähkä kertoo.
Lauri Tähkän suppilovahveroleivät
Ainekset
Työvaiheet
Jos sienet ovat metsänkosteita, anna niiden kuivahtaa hetki auringossa vaikka terassinpöydällä.
- Murskaa kuivuneet sienet hakkeeksi ja paahda niitä kuumalla pannulla aluksi ilman öljyä. Lorauta öljy joukkoon hetken paistamisen jälkeen, mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Poista paahtoleivistä reunat. Halutessasi voit paahtaa leipiä hieman. Annostele lämmin sienihake leiville.
- Koristele basilikalla ja persiljalla.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.