
Hedelmäinen kastike maistuu ohuiden maksapihvien kaverina.
Sitkeät maksaruuat hirvittävät monia. Anna maksalle kuitenkin uusi mahdollisuus, sillä juuri sopivasti paistettu maksa maistuu mahtavalta.
Maksaruoan onnistumisen salaisuus on valmistusajassa. Maksapihvi paistuu muutamassa minuutissa, joten pihvit kannattaa paistaa vasta siinä vaiheessa, kun muu ruoka on lähes valmista. Muista poistaa maksan kalvo ennen paistoa, jotta pihvistä tulee murea.
Tee maksapihvien lisukkeeksi makean mausteinen kastike, joka saa pehmeyttä banaanista ja omenasta. Rapsakkuutta annokseen tuovat vohveliperunat, jotka sopivat lisukkeeksi melkein mille tahansa.
Näin onnistut maksapihveissä:
Poista kalvo maksasta. Leikkaa noin puolen sentin paksuisia pihvejä tai osta valmiita, kalvottomia maksapihvejä.
Sekoita jauhojen joukkoon suola ja pippuri. Pyöritä pihvit jauhoissa.
Paista pihvit voissa melko kuumalla pannulla molemmin puolin. Älä paista liikaa, ettei liha sitkisty. Sisus saa jäädä punaiseksi, mutta ei veriseksi.
Ja vohveliperunoissa:
Kuori perunat. Leikkaa ne mandoliinileikkurilla vohveliperunoiksi tai veitsellä ohuiksi viipaleiksi. Kuivaa perunat hyvin.
Kuumenna rypsiöljy paksupohjaisessa kattilassa. Laita pieni määrä perunoita kattilaan ja anna kypsyä miedolla lämmöllä niin, että perunat saavat väriä ja tulevat rapeiksi. Nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan. Mausta suolalla.
Varo polttamasta perunoita. Liian nopeasti kypsyneet perunat eivät ole rapeita. Perunat voi syödä myös jäähtyneinä tai sellaisenaan kermaviilidipin kanssa.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia