Vuokaleipä
Ainekset
Työvaiheet
- Tee taikina.
- Sulata täytettä varten voi ja silppua kuoritut valkosipulinkynnet.
- Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Vaivaa pöydällä ylimääräiset ilmakuplat pois. Taputtele taikinasta jauhotetuin käsin leivinpöydällä kaksi vuokaan sopivaa paksuhkoa levyä. Sivele levyjen pintaan sulanutta voita, ripottele valkosipulia ja sinne tänne salvian lehtiä. Kierrä taikinat rullalle ja nosta vuokiin.
- Nostata leipiä vuoissa, vedottomassa paikassa vielä 20-25 minuuttia. Voitele leivät sulalla voilla. Painele pintaan salvianlehtiä ja ripottele unikonsiemeniä.
- Paista vuokaleipiä uunin alatasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia. Alenna lämpö 175 asteeseen ja jatka paistamista 20-25 minuuttia. Anna leipien levähtää hetki uunista oton jälkeen. Poista leivät vuoista.
Jauhoja on yksinkertaisesti liikaa kun ainesuhteita stiikailee. Vai onko iso rasvamäärä syynä suureen jauhomäärään ?!