Suklaatryffeli-vadelmakakku
Ainekset
Työvaiheet
- Voitele 24-senttinen vuoka. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Vaahdota rasva ja sokeri. Jos käytät voita, anna sen pehmetä ensin huoneenlämpöiseksi. Lisää munat yksitellen koko ajan hyvin vatkaten.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinaan. Sekoita varovasti taikinaksi maidon kanssa.
- Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Jäähdytä ja leikkaa kolmeen osaan. Kostuta kukin kerros.
- Valmista tryffeli sulattamalla kookosrasva kattilassa. Sulata suklaa paloina sekaan. Jäähdytä, mutta älä anna kovettua. Jos tryffeli ehtii kovettua, sen voi kuumentaa uudelleen ennen kerman lisäämistä.
- Lisää kerma ja vatkaa seos kuohkeaksi. Seos kovettuu melko nopeasti.
- Levitä vadelmahilloa alimmalle kakkupohjalle ja sen päälle reilusti tryffeliä. Täytä toinen väli samalla tavalla. Kostuta myös päällimmäistä levyä kevyesti.
- Kuorruta koko kakku lopulla tryffelillä. Koristele haluamallasi tavalla.
Vinkki! Kakkupohjan voi valmistaa etukäteen pakastimeen. Kakusta tulee mehevämpi, jos sen täyttää edellisenä päivänä ja säilyttää muovipussissa jääkaapissa. Tällöin valmista ensin puolikas annos tryffeliä täytettä varten. Kuorruta kakku vasta tarjoilupäivänä toisella puolikkaalla tryffeliä, ettei se muutu harmahtavaksi jääkaapissa.