
Kahvipöytä ei juuri kaipaa koristelua, kun vihreillä marmeladikuulilla koristeltu juustokakku kannetaan esiin.
Vihreä kuula -juustokakku
Ainekset
Työvaiheet
- Mittaa voi ja suklaa kattilaan. Sulata hyvin miedolla lämmöllä samalla sekoittaen. Jäähdytä.
- Lisää joukkoon muna ja sokeri. Yhdistä maissitärkkelys, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola. Lisää ne taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
- Kiinnitä pienen (ø 20 cm) irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele reunojen alaosa. Levitä taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Pohja saa jäädä mutakakkumaisen pehmeäksi.
- Irrota vuoan reunus. Pese ja kuivaa se. Leikkaa leivinpaperin reunat kakkupohjaa myötäileviksi. Leikkaa vuoan reunoille leivinpaperisuikaleet ja kiinnitä ne laittamalla reunus paikoilleen. Paperien ansiosta kakku irtoaa kauniisti vuoasta.
- Asettele puolikkaat vihreät kuulat ympäröimään kakkupohjaa sileä puoli vuoan reunoja vasten. Jos marmeladit uhkaavat kaatua, leikkaa lohko marmeladia kunkin kuulan tueksi.
- Upota liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
- Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja sokerit.
- Kuumenna sitruunamehu kattilassa kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liuota liivatteet mehuun. Kaada seos ohuena nauhana tuorejuustotäytteeseen. Vatkaa tasaiseksi. Sekoita varovasti joukkoon kermavaahto. Näin täyte säilyttää ilmavuutensa.
- Kaada täyte pohjan päälle vuokaan.
- Tasoita pinta. Peitä vuoka ja siirrä se jääkaappiin viideksi tunniksi tai yön yli.
- Irrota kakku vadille. Sivele pinnalle ohut kerros omenamarmeladia. Puolita päälle vihreitä kuulia ja kasaa niiden päälle keko marmeladeja.
Vinkki! Irrota ja koristele kakku juuri ennen tarjoamista. Jos täyte pääsee lämpenemään, marmeladit
voivat irrota reunoilta.