
Ranskankerma ja hillomainen mustikkatäyte tekevät tästä piirakasta ihanan täyteläisen.
Riikan mustikkatorttu
Ainekset
Työvaiheet
- Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita joukkoon jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää kerma viimeiseksi.
- Painele pohjataikina leivinpaperin päälle irtopohjavuokaan. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Jäähdytä ja siirrä tarjoiluvadille.
- Vaahdota kuohukerma paksuksi, muttei aivan vaahdoksi. Lisää sekaan sokerit ja ranskankerma. Kaada kermaseos jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele päälle mustikoita.
- Valmista hyytelösokerista kuorrutus paketin ohjeen mukaan ja levitä mustikoiden päälle.
- Anna tortun levätä jääkaapissa muovipussissa mielellään pari tuntia tai vaikka yön yli.