Mansikka-valkosuklaakakku kruunaa kesän isot ja pienet juhlat.
Mansikka-valkosuklaakakku
Ainekset
Työvaiheet
- Voitele läpimitaltaan noin 24 cm:n kakkuvuoka ja jauhota se kauttaaltaan korppujauhoilla. Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi kuivat aineet vaahtoon ja sekoita taikinaa varovasti nostellen.
- Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin 35–40 minuuttia. Varmista kakun kypsyys puutikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa, kakku on valmis.
- Anna kakun jäähtyä vuoassaan 10 minuuttia. Kumoa kakku leivinpaperille ja laita vuoka taikaisin kakun päälle. Anna kakun jäähtyä kokonaan.
- Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan.
- Tee valkosuklaamousse. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa munat yksitellen valkosuklaan joukkoon.
- Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois. Sulata liivatteet mikrossa tai kattilassa. Kaada ohuena nauhana valkosuklaa-munaseokseen koko ajan sekoittaen.
- Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kermavaahto varovasti nostellen valkosuklaan joukkoon. Laita hetkeksi kylmään hyytymään.
- Kokoa kakku. Kostuta kakkupohjasta leikatut levyt sitruunaliemellä.
- Laita kakkulevy taikaisin kakkuvuokaan pohjalle ja kaada hiukan hyytynyt valkosuklaamousse päälle. Poista mansikoiden kannat. Painele mansikat yksitellen valkosuklaavaahtoon. Laita kansi päälle.
- Peitä kakku kelmulla ja laita kylmään hyytymään noin 5 tunniksi tai seuraavaan päivään.
- Koristele kakku. Vatkaa kerma vaahdoksi. Levitä kermavaahto kakun päälle ja reunoille. Koristele kakku tuoreilla mansikoilla, vadelmilla ja syötävillä kukilla. Murenna marenkeja lopuksi kakun päälle.