
Makea ja suloisen mansikkainen britakakku kuuluu kesään. Kakku saa lisäsäväyksen passionhedelmästä.
Mansikkamäen makea britakakku
Ainekset
Työvaiheet
- Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keltuaiset vatkaten. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen maidon kera.
- Levitä kakkutaikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai paista kaksi pyöreää pohjaa kakkuvuoissa.
- Esikypsennä pohjaa uunin keskiosassa 180 asteessa 10 minuuttia.
- Vatkaa valkuaiset marenkia varten kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pieninä erinä.
- Levitä marenki lusikalla esipaistetulle pohjalle. Ripottele pinnalle mantelilastut.
- Paista vielä noin 15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
- Levitä jäähtyneen pohjan päälle kermavaahtoa ja tuoreita mansikoita sekä puristettu passionhedelmä. Jos teet kaksi pyöreää pohjaa, laita täytettä myös niiden väliin.