Tomaattisen ja mausteisen tikka masalan maustaa garam masala -jauhe. Tee maustetahna itse ja pakasta loput seuraavaan currykertaan.
Kikherne- tikka masala
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja raasta sipuli, valkosipuli ja inkivääri. Yhdistä kuivat mausteet.
- Kuumenna öljy isolla pannulla. Paista sipuli-inkivääriraastetta ja mausteita minuutti. Lisää tomaattipyree. Paista vielä viitisen minuuttia, kunnes paistos muuttuu tahnamaiseksi.
- Lisää tomaattimurska ja jugurtti. Kuumenna kiehuvaksi. Hauduta 10 minuuttia.
- Pilko kukkakaali suupaloiksi. Pilko sokeriherneet. Valuta kikherneet. Lisää ne ja tarvittaessa hieman vettä curryyn. Hauduta 10-15 minuuttia, kunnes kukkakaali kypsyy.
- Purista joukkoon sitruunan mehu. Hienonna curryn päälle reilusti korianteria.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.