Massaman on thaimaalainen ja malesialainen curryklassikko. Pehmeä, lempeän mausteinen ja tuhdin täyttävä curry maustetaan Intiasta tutuilla mausteilla.
Massaman curry naudanlihasta
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja viipaloi inkivääri, valkosipulit ja sipuli. Halkaise sitruunaruoho ja painele sitä veitsellä niin, että pinta pehmenee. Näin maut irtoavat paremmin kastikkeeseen. Yhdistä currytahnan ainekset tehosekoittimessa. Surauta tahnaksi.
- Kuutioi liha. Kuori perunat ja leikkaa ne neljään osaan.
- Kuumenna öljy kattilassa. Paista currytahnaa viisi minuuttia sekoitellen. Lisää lihapalat ja ruskista kauttaaltaan. Sekoita joukkoon lihaliemi ja kookosmaito. Lisää kalakastiketta, limenlehti ja tähtianikset. Keitä 15 minuuttia.
- Purista limen mehu ja sekoita joukkoon maizena. Yhdistä seos currykastikkeeseen. Lisää perunat ja hauduta 20 minuuttia. Lisää lopuksi pähkinät ja thaibasilika. Mausta tarvittaessa suolalla.
Vinkki! Jos sinulla ei ole tehosekoitinta, raasta sipuli, valkosipuli ja inkivääri sekä hienonna chili ja sitruunaruoho.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia