
Yksi annos pyttipannua maksaa vain pari euroa.
Nopea silakkapyttis
Ainekset
Työvaiheet
- Paista silakkafileet voissa pinnoitetulla, kuumalla paistinpannulla. Nosta kalat syrjään, mausta suolalla ja pippurilla.
- Kuori ja viipaloi sipuli. Viipaloi pekonit. Keitä ja leikkaa perunat lohkoiksi. Nosta pekonit kylmälle pannulle ja kuumenna. Lisää sipulit, kun pekoneista on irronnut riittävästi rasvaa ja kuullota hetki.
- Lisää kypsät perunat. Paista, kunnes perunat ovat kullankeltaisia.
- Mausta kapriksilla, timjamilla ja sitruunanmehulla. Levitä pyttipannun päälle paistetut silakkafileet.
- Tarjoile etikkapunajuurien ja herkkukurkun kanssa.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia