Resepti Christina Aaltio Kuva Arto Vuohelainen

Ruis-korppujauhoilla teet pihveihin rapean pinnan.

Annoksia
4
Vaikeustaso
Kohtalainen

Ruis-silakkapihvit

Ainekset

silakkafileitä
1
tl
suolaa
mustapippuria
Täyte
100
g
tuorejuustoa
kapriksia
basilikaa
Lisäksi
2
dl
ruiskorppujauhoa
voita

Työvaiheet

  1. Levitä silakkafileet työpöydälle nahkapuoli alaspäin. Suolaa ja pippuroi kalat.
  2. Notkista täytettä varten tuorejuusto. Sekoita juustoon kaprikset ja tuoretta basilikaa. Levitä täytettä joka toisen kalafileen päälle. Nosta täytteetön kalafilee kanneksi.
  3. Pyöritä silakkapihvit ruiskorppujauhossa. Paista pannulla voissa tai öljyssä kummaltakin puolelta kauniin kullan värisiksi.
Resepti Marita Suontausta Kuva Arto Vuohelainen
Raikasta, tuoretta ja itsetehtyä: kalatacot vievät kielen mennessään.
Raikasta, tuoretta ja itsetehtyä: kalatacot vievät kielen mennessään.

Näissä tacoissa jokainen ainesosa on herkullinen: avokado saa makuparikseen jalapenoa, kalapalat leivitetään oluen ja jauhon seoksella ja jugurttikastikkeessa maistuu chili.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mausteiset kalatacot

Ainekset

Avokadorelish
1
iso tomaatti
1-2
säilöttyä jalapenoa
1
avokado
1
pieni sipuli
1
rkl
silputtua tuoretta korianteria
1-2
rkl
limettimehua
½
tl
suolaa
½
tl
maustepippuria
Jugurttikastike
1
dl
maustamatonta jogurttia
1
dl
majoneesia
chilikastiketta
Paistettu kala
1
pll (0,33 l)
vaaleaa lagerolutta
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
suolaa
paistamiseen noin 2
dl
öljyä
noin 400
g
vaaleaa kalaa fileinä
¼
tl
jauhettua valkopippuria
Lisäksi
8
pientä tai 4 isoa tortillalettusta
noin 4
dl
silputtua kaalia
chilikastiketta, esim. Tabascoa
limettimehua

Työvaiheet

Avokadorelish

  1. Kuutioi tomaatti ja jalapenot.
  2. Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmäliha ulos kuoresta. Kuutioi hedelmäliha. 
  3. Kuori ja silppua sipuli. Sekoita ainekset korianterisilpun, limettimehun, suolan ja pippurin kanssa sekaisin. Laita kylmään maustumaan.

Jugurttikastike

  1. Sekoita jugurtti ja majoneesi keskenään. Mausta chilikastikkeella. 
  2. Laita kylmään maustumaan.

Paistettu kala

  1. Sekoita olut, jauhot ja suola tasaiseksi taikinaksi. Kuumenna öljy paksupohjaisella pannulla tai kattilassa 180 asteeseen. Leikkaa kalafileet reiluiksi paloiksi, mausta suolalla sekä pippurilla. Kasta kalapalat taikinaan.
  2. Paista muutama kala kerrallaan rapeiksi ja kullankeltaisiksi, molemmin puolin.

Kokoa tacot

  1. Täytä lämmitetyt tortillat kalapaloilla, jugurttikastikkeella, kaalilla ja avokadorelishillä. 
  2. Mausta chilikastikkeella ja limetillä.

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Tuomas Kolehmainen
Kurkuma värjää kalapuikon kauniin oranssiksi. Lisukkeena maistuu helppo tillidippi.
Kurkuma värjää kalapuikon kauniin oranssiksi. Lisukkeena maistuu helppo tillidippi.

Tuplaleivitys tekee kalapuikkojen pinnasta rapean ja maltillinen kypsytys sisuksesta pehmeän.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kotitekoiset kalapuikot ja tillidippi

Ainekset

400
g
turskafileetä (pakaste, MSC-merkitty)
½
dl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
¼
tl
jauhettua valkopippuria
1–2
munaa
dl
korppujauhoja
¾
tl
kurkumaa
Paistamiseen
1
rkl
voita
1
rkl
rypsiöljyä
Tillidippi
1
ruukku
tilliä
½
dl
manteleita
2–3
rkl
huoneenlämpöistä rypsiöljyä
2
rkl
sitruunamehua
ripaus
suolaa ja mustapippuria

Työvaiheet

Kalapuikot

  1. Anna kalan sulaa huoneenlämmössä puolisen tuntia, kunnes se on kohmeista. Leikkaa kala pari senttiä paksuiksi viipaleiksi. Anna sulaa tarvittaessa vielä hetki. Leivitys tarttuu parhaiten, kun pinta on sulanut, mutta kalat on helpointa paistaa, kun sisus on vielä kohmeinen.
  2. Yhdistä kulhossa vehnäjauhot, suola, musta- ja valkopippuri. Riko muna toiseen kulhoon ja vatkaa rakenne rikki haarukalla. Mittaa korppujauhot kolmanteen astiaan ja sekoita joukkoon kurkuma.
  3. Pyöräytä kalapalat ensin vehnäjauhoseoksessa. Dippaa ne sitten kananmunaan ja pyöräytä lopuksi korppujauhoissa. Nosta leivitetyt kalat lautaselle odottamaan.
  4. Kuumenna voi ja öljy isolla, laakealla paistinpannulla, jolle kalapuikot sopivat kerralla. Nostele leivitetyt kalat rasvaan paistumaan ja alenna lämpöä. Paista keskilämmöllä noin 5 minuuttia/puoli. Tarkkaile pannun lämpöä: paistaminen onnistuu parhaiten, kun sisus saa kypsyä rauhassa pinnan kärähtämättä. Paistoaikaan vaikuttaa se, kuinka kohmeisia kalapalat ovat.

Tillidippi

  1. Sekoita ainekset teholeikkurissa tasaiseksi kastikkeeksi.

Kommentit (0)

Resepti Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen
Hyödynnä pakastimen perukoille unohtuneet vihannekset nopeassa pastassa.
Hyödynnä pakastimen perukoille unohtuneet vihannekset nopeassa pastassa.

Pakastevihannekset kypsyvät samassa kattilassa pastan kanssa. Yhtä nopeasti pannulla kiehahtaa erityisen maukas tomaattikastike.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Pakastimentyhjennyspasta

Ainekset

2
l
vettä
300
g
pastaa
2
kasvisliemikuutiota
1
l
pakastevihanneksia esim. palkopapuja, herne-maissi-paprikaa tai vihannessekoitusta
1
pkt (200 g)
pehmeää vuohenjuustoa
Kastike
1
prk (500 g)
paseerattua tomaattia
1
dl
aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
4
rkl
tomaattien mausteöljyä
1
tl
oreganoa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
Lisäksi
tuoreita tai pakastettuja yrttejä: basilikaa, persiljaa, ruohosipulia tai timjamia
1
ruukku herneenversoja

Työvaiheet

  1. Kuumenna vesi kattilassa. Lisää liemikuutiot ja pasta. Keitä 5 minuuttia, sekoita välillä. Lisää kasvikset joukkoon ja keitä 3 minuuttia. Tarkista pastan kypsyys. Valuta pasta ja vihannekset.
  2. Yhdistä pastan kiehuessa tomaattikastikkeen ainekset tehosekoittimen tai sauvasekoittimen kulhossa. Soseuta.
  3. Kaada kastike kuumalle pannulle ja kiehauta. Anna hautua 5 minuuttia. Sekoita joukkoon pasta ja vihannekset. Murenna päälle vuohenjuustoa ja lisää lopuksi tuoreita tai pakastettuja yrttejä.

Vinkki! Voit hyödyntää samaan pastaan pakastimesta myös katkaravut ja kalapalat

Kommentit (1)

Eirlys

Everyone is looking for good health food sources. animal jam

Resepti RIIKKA KAILA Kuva PIA INBERG
Lusikoi lautaselle hehkeää kasvispaistosta ja höystä muutamalla lihapullalla ja mozzarellapallolla.
Lusikoi lautaselle hehkeää kasvispaistosta ja höystä muutamalla lihapullalla ja mozzarellapallolla.

Lihapullat saavat uuden maun palsternakasta ja parmesaanista. Kasvispaistoksen maut ovat välimerellisiä.

Annoksia
6
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Rosmariini-palsternakka-lihapullat ja kasvispaistos

Ainekset

Rosmariini-palsternakka-lihapullat
1
palsternakka
1
pieni sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
rkl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
dl
parmesaaniraastetta
400
g
jauhelihaa
1
muna
1
tl
suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
Välimeren kasvispaistos
1
munakoiso
1
punainen paprika
1
iso punasipuli
4
valkosipulinkynttä
4
tomaattia
3
rkl
oliiviöljyä
1
ruukku basilikaa
1
tl
suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
Lisäksi
1
pkt (200 g)
pieniä mozzarellapalloja

Työvaiheet

Rosmariini-palsternakka-lihapullat 

  1. Kuori ja raasta palsternakka hienoksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sipuli ja murskaa kuoritut valkosipulinkynnet.

  2. Hienonna rosmariini. Raasta parmesaanijuusto.
  3. Sekoita aineet tasaiseksi massaksi.
  4. Pyörittele massasta pieniä lihapullia. Paista ne kypsiksi paistinpannulla rasvassa tai uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Välimeren kasvispaistos

  1. Kuutioi munakoiso ja paprika. Kuori ja lohko sipuli ja murskaa kuoritut valkosipulinkynnet. Lohko tomaatit.
  2. Kuullota sipulit tilkassa öljyä isolla paistinpannulla. Lisää muut kasvikset ja jatka paistamista melko kovalla lämmöllä noin viisi minuuttia.
  3. Mausta hienonnetulla tuoreella basilikalla, suolalla ja mustapippurilla.

Kommentit (0)