
Voit koristella piiraan myös parmankinkkuviipaleilla.
Pinaattipiiras
Ainekset
Työvaiheet
- Nypi pohja-aineet nopeasti taikinaksi. Painele taikina litteäksi ja kääri kelmuun. Anna levätä jääkaapissa pari tuntia.
- Riivi pinatinlehdistä kannat pois. Kuori ja purista valkosipulinkynnet. Kuumenna oliiviöljyä isolla pannulla ja kuullota pinaattia valkosipulin kanssa, kunnes pinaatti on painunut kasaan. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla.
- Lisää jäähtyneeseen seokseen munat, ranskankerma ja murennettu juusto. Sekoita hyvin ja tarkista maku. Painele taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille. Paista 200 asteessa uunin alatasolla 15–20 minuuttia. Nosta pelti uunin keskitasolle ja jatka paistamista 10–15 minuuttia. Jäähdytä ja irrota piiras vuoasta.
Vinkki! Saat piiraasta lihaisan version, kun koristelet sen parmankinkkuviipaleilla.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.