
Ezme kannattaa valuttaa huolellisesti siivilässä ennen tarjoilua.
Tomaatti-paprikasalaatti eli ezme
Ainekset
Työvaiheet
- Kalttaa tomaatit: kiehauta vettä kattilassa. Tee tomaattien kantaan ristiviilto. Kasta tomaatit kiehuvaan veteen vajaaksi minuutiksi. Nosta vedestä ja jäähdytä hetki. Kuori tomaatit. Halkaise kuoritut tomaatit ja pilko pieneksi.
- Kuori ja pilko sipulit, valkosipulinkynnet, persilja varsineen ja minttu. Hienonna monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella karkeaksi soseeksi. Valuta siivilässä. Halkaise paprikat, poista siemenet ja paloittele. Paloittele myös kurkku. Hienonna monitoimikoneessa karkeaksi ja valuta siivilässä.
- Yhdistä seokset ja lisää tomaattipyree, pippurit, suola, sokeri, sitruunamehu ja oliiviöljy. Tarkista maku. Säilytä kylmässä tarjoiluun asti.
Vinkki! Aleppopippuria saa ainakin etnisistä kaupoista. Se on miedompaa, pehmeämmän ja hieman suolaisemman makuista kuin chilirouhe. Jos käytät chilirouhetta, lisää sitä aluksi varovasti, ripaus kerrallaan.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.