Heleän vihreä herneparsarisotto on kuin lupaus keväästä.
Vihreä risotto
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista risotto perusohjeen mukaan.
- Keitä toisessa kattilassa vihreät kasvikset (esim. herneet, herneenpalot, parsa tai edamamepavut) vähässä, suolalla maustetussa vedessä. Vihreä parsa kypsyy noin 5 minuutissa, herneet ja palot noin 2 minuutissa. Valuta vesi pois.
- Mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä (esim. ruohosipulilla ja lehtipersiljalla). Yhdistä risoton kanssa.
Vinkki! Viitseliäs pikapaistaa vielä keitetyt, valutetut kasvikset pannulla muutamassa ruokalusikallisessa voita. Kasvikset saavat siitä lisämakua. Risottoon voi halutessaan lisätä paistettua pekonia tai broilerin rintafileetä.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.