
Kakussa on suklaamoussea sisällä ja valkosuklaata päällä!
Suklaamoussekakku
Ainekset
Työvaiheet
- Laita noin 3 litran vetoisen uunivuoan pohjalle ja reunoille leivinpaperi. Voitele se kevyesti voilla. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sulata suklaa vesihauteessa. Kiehauta kattilassa tilkka vettä. Alenna lieden lämpöä. Laita kattilan päälle kuumuutta kestävä kulho ja sinne suklaapalat. Sulata hitaasti niin, että vesihöyryä ei pääse suklaakulhoon. Jäähdytä haaleaksi.
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi, tomusokeri ja vaniljasokeri pehmeäksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset vaahtoon hyvin sekoittaen, yksi kerrallaan. Lisää myös suklaa. Vatkaa valkuaiset napakaksi vaahdoksi sokerin kanssa. Kääntele taikinaan. Lisää lopuksi jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Jäähdytä kokonaan.
- Valmista suklaamousse. Sulata suklaa vesihauteessa. Jäähdytä viileäksi.
- Vaahdota kerma löysäksi ja vatkaa mousseksi suklaan kanssa sähkövatkaimella. Voit maustaa moussen lopuksi kylmällä kahvilla. Vatkaa vielä voimakkaasti tämän jälkeen.
- Leikkaa kakku kahteen osaan. Kostuta pohjaosa maidolla tai kahvilla. Levitä pohjalle hilloa ja sen päälle reilu kerros suklaamoussea. Anna moussen jähmettyä ilman kakkukantta noin tunti jääkaapissa. Nosta kansi päälle ja kostuta myös kansi maidolla tai kahvilla. Nosta kakku muovipussiin ja anna vetäytyä yön yli jääkaapissa.
- Kuorrutusta varten kiehauta kerma. Sulata taloussuklaa kermaan. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä hetki. Levitä jäähtynyt, mutta vielä valuva suklaakuorrutus kakun päälle. Kaada suklaa kakun keskelle ja levitä se siitä reunoille.
- Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa. Sekoita tasaiseksi. Levitä teelusikalla valkosuklaaraitoja kakun päälle. Vedä coctailtikulla poikkiraidat toiseen suuntaan kuin valkosuklaaraidat kakun päälle, jolloin saat pinnalle marmorikuvion.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.