
Koristele kakku mustikoilla, punaherukoilla tai karviaisilla.
Tres leches eli kolmen maidon kakku
Ainekset
Työvaiheet
- Voitele suorakaiteen muotoinen, noin 20 x 30 cm vuoka.
- Erota kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Mittaa puolet sokerista valkuaisten ja puolet keltuaisten joukkoon.
- Sekoita kolmannessa kulhossa jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Vatkaa valkuaisia, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää, noin 10 minuuttia. Vaahdota keltuaisseos. Vatkaa keltuaisseoksen joukkoon jauhot ja maito. Lisää valkuaisvaahto keltuaisseokseen pienissä erissä. Sekoita taikina tasaiseksi varovasti nostellen.
- Paista kakku 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes kakun keskelle työnnettyyn tikkuun ei tartu enää taikinaa. Anna kakun jäähtyä täysin ja pistele sitten sen pinta haarukalla.
- Tee kuorrutus. Kiehauta kattilassa vesi, voi ja sokeri. Siirrä kattila syrjään ja mittaa joukkoon maitojauhe. Tasoita seos sauvasekoittimella. Kaada joukkoon kerma (ja 1 rkl rommia), kun maitotahna on vähän jäähtynyt. Tasoita seos jälleen. Kaada kuorrutus kakun päälle ja anna imeytyä.
- Peitä kakku ja anna sen tekeytyä kylmässä vähintään muutaman tunnin ajan. Koristele tuoreilla marjoilla.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.