Tofusta tehty jälkiruokakakku on makea ja mehevä.
Tofu-juustokakku
Ainekset
Työvaiheet
Murskaa pohjan keksit muruiksi. Sulata voi ja sekoita se keksimurskaan. Painele keksivoiseos irtopohjaiseen kakkuvuokaan, joka on halkaisijaltaan 30 cm. Pane vuoka jääkaappiin.
Kiedo tofu talouspaperiin ja lämmitä sitä mikrossa puolitoista minuuttia, jotta neste imeytyisi tofusta paperiin. Vaihda paperi ja lämmitä toiset puolitoista minuuttia. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viisi minuuttia.
Sekoita tuorejuusto, tofu, sokeri ja hunaja kulhossa tasaiseksi seokseksi. Purista sitruunasta mehu. Lisää mehu ja kerma tuorejuustoseokseen.
Sulata lionneet liivatelehdet tilkkaan kiehuvaa vettä. Lisää liivate muuhun täytteeseen tasaisena nauhana ja sekoita hyvin. Levitä täyte kakkupohjan päälle. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa ainakin kaksi tuntia.
Vinkki! Huomaa, että tavallinen, maustamaton tofu ei sovi reseptiin. Pehmeää tofua eli silken tofua valmistaa esimerkiksi Jalotofu.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.