
Pehmeän sipulin ja voimakkaan juuston liitto toimii aina.
Ranskalaishenkinen sipulipiiras anjoviksella
Ainekset
Työvaiheet
- Pehmitä voi sähkövatkaimella tai monitoimikoneella.
- Lisää munat ja sen jälkeen vesi. Lisää jauhot.
- Pyöritä taikina pullanmuotoiseksi jauhotetulla alustalla. Anna taikinan viilentyä jääkaapissa noin tunnin ajan.
- Lämmitä uuni 225 asteeseen.
- Kuori ja viipaloi sipulit. Kuullota ne pehmeiksi ja kiiltäviksi ympyröiksi kattilassa tai paistinpannussa. Anna jäähtyä.
- Riko munat ja sekoita maitoon vispilällä tai haarukalla. Lisää myös hiukan anjovisten lientä. Mausta pippurilla ja varovasti suolalla, koska anjovikset tuovat myös suolaa.
- Taputtele taikina piirakkavuokaan. Täytä se sipulilla.
- Puolita anjovisfileet. Peitä ohuella sipulikerroksella.
- Kaada päälle munasekoitus ja ripottele pintaan juustoraaste.
- Viipaloi punasipuli poikittain ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet piirakan päälle.
- Paista uunissa noin 30-40 minuuttia, kunnes munaseos on hyytynyt. Peitä alumiinifoliolla paiston loppuvaiheessa, jos juusto alkaa tummua liikaa.
- Tarjoa piirakka lämpimänä tai haaleana.
Erittäin hyviä blinejä tuli. Tämä resepti jää meille monista kokeilluista.