Jos jauhelihakastike ei maistu kahta päivää, tee siitä täyte isoihin suolaisiin muffineihin.
Jauhelihamuffinit
Ainekset
Työvaiheet
- Jatka ensin jauhelihakastike. Lisää kattilaan raaste ja tuorejuusto. Mausta pizza- tai muulla yrttimausteella ja suolalla. Hauduta 15 minuuttia ja jäähdytä.
- Voitele muffinipellin kolot tai asettele paperivuoat koloihin. Vatkaa munat, margariini, maito ja hunaja sekaisin. Sekoita kuivat ainekset yhteen ja lisää munaseokseen. Sekoita taikinaksi.
- Lusikoi taikinaa muffinivuokiin ja päälle jauhelihakastiketta siten, että taikinaa ja täytettä tulee yhtä paljon. Jätä vuoat hieman vajaiksi.
- Laita päälle oliivi tai tomaatti sekä juustoraastetta. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 15–20 minuuttia.
Vinkki! Kastikkeeseen voi upottaa myös ylijääneitä papuja. Tonnikalakastikkeesta voi valmistaa tonnikalamuffineja.
Erittäin hyviä blinejä tuli. Tämä resepti jää meille monista kokeilluista.