Gulassipata
Ainekset
Työvaiheet
Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja kuutioi perunat pieniksi paloiksi. Poista paprikoista kanta ja siemenet. Kuutioi paprikat.
Kuullota sipulia öljyssä kattilassa muutama minuutti. Lisää kattilaan perunat ja paprikat.
Kaada joukkoon jauhelihakastike, tomaattipyree ja lihaliemi. Kypsennä keskilämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää mausteet ja sekoita hyvin. Tarjoile pata hyvän maalaisleivän kanssa.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia