Borssikeitto kuuluu perinteiseen venäläiseen ateriaan.
Borssikeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä ensin lihaliemi. Kiehauta vesi, lisää suola, maustepippurit ja liha. Kuori ja paloittele juurekset. Lisää kattilaan laakerinlehtien kanssa. Keitä hiljalleen kannen alla noin 1,5 tuntia tai kunnes liha irtoaa luista. Kuori välillä vaahto pois lusikalla. Ota kaikki liha irti luista ja paloittele. Siivilöi liemi talteen.
- Keittämisen aikana suikaloi valkokaali. Kuori ja raasta kasvikset koneella tai raastimen karkealla terällä. Kuullota kasviksia öljyssä isossa kattilassa useassa erässä. Lisää kattilaan lihaliemi sekä timjami. Hauduta kasvikset kypsiksi.
- Lisää kattilaan lopuksi lihapalat ja etikka sekä halutessasi paloitellut makkarat. Silppua keiton päälle tuoretta persiljaa. Tarjoa smetanan ja ruisleivän kanssa.
Vinkki! 1–2 desilitraa hapankaalia piristää miedonmakuista borssikeittoa.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia