Kannen alla haudutettu possupata on maustettu mango-currylla.
Currypossupata
Ainekset
Työvaiheet
- Esikäsittele ensin kaikki raaka-aineet. Kuori ja lohko sipuli. Kuori ja paloittele porkkanat ja perunat. Pese ja lohko omenat. Poista siemenet.
- Kuumenna rasva padassa. Ruskista possusuikaleet kasvisten kanssa 2–3 erässä.
- Alenna lieden lämpöä ja lisää mausteet pataan. Kääntele possua ja kasviksia, jotta mausteet levittyvät tasaisesti. Kuullota kaikkia aineksia yhtä aikaa 5 minuuttia.
- Lisää pataan omenamehu, kerma ja maustepippurit. Hauduta ruokaa kannen alla noin tunti. Jos et halua, että omenat pehmenevät täysin, lisää ne pataan kypsymisen puolivälissä. Tarkista maku ja mausta lisää halutessasi. Lisää suikaloitu basilika tai timjami juuri ennen tarjoilua.
Vinkki! Korvaa omenamehu lihaliemellä tai tomaattimurskalla. Ruuan voi valmistaa myös uunissa. Kypsennä pataa kannen alla 175 asteessa noin tunti.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia