Tuore timjami maustaa herkkusienikastikkeen.
Kyljykset ja herkkusienikastike
Ainekset
Työvaiheet
- Ota pihvit ajoissa huoneenlämpöön. Kuivaa pihvien pinta talouspaperilla. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kuumenna paistinpannu ja paista öljytyllä pannulla noin 2 minuuttia molemmilta puolilta. Siirrä sivuun odottamaan.
- Kastiketta varten viipaloi herkkusienet ja hienonna sipuli. Kuullota sipuleita hetki öljytyllä pannulla, lisää sienet ja paista kullanruskeiksi, kunnes niistä irronnut neste on haihtunut. Kaada joukkoon kerma ja lisää timjaminoksat.
- Lisää kyljykset kastikkeen joukkoon. Anna hautua kannen alla noin 4 minuuttia.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia