Nopeamman padan teet lampaan jauhelihasta.
Liha-hernepata
Ainekset
Työvaiheet
Kuutioi liha. Kuori ja lohko sipulit, hienonna valkosipulit. Viipaloi kuoritut porkkanat ja lohko perunat.
Ruskista lihakuutiot voissa. Lisää joukkoon sipulit, valkosipulit ja kasvikset. Hetken kuluttua vesi ja mausteet. Hauduta kannen alla 30-40 minuuttia. Tarjoa riisin kanssa.
Vinkki! Kokeile padassa lampaan jauhelihaa. Herkullinen jauhelihapata kypsyy alle puolessa tunnissa.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia