
Hedelmäinen kastike maistuu ohuiden maksapihvien kaverina.
Maksapihvit, vohveliperunat ja curry-banaanikastike
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin kastike. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna voi paksupohjaisessa kattilassa, lisää sipulit ja kuullota pari minuuttia.
- Lisää curry ja kuullota vielä minuutin verran.
- Kuori ja paloittele banaani ja omena. Lisää hedelmät ja kanaliemi sipulien joukkoon. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia niin, että sipulit ja omenat ovat pehmenneet.
- Soseuta kastike sauvasekoittimella tasaiseksi ja lisää kerma. Kuumenna ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Poista kalvo maksasta. Leikkaa noin puolen sentin paksuisia pihvejä tai osta valmiita, kalvottomia maksapihvejä.
- Sekoita jauhojen joukkoon mausteet. Pyöritä pihvit jauhoissa.
- Paista pihvit voissa melko kuumalla pannulla molemmin puolin. Älä paista liikaa, ettei liha sitkisty. Sisus saa jäädä punaiseksi mutta ei veriseksi.
- Kuori perunat. Leikkaa ne mandoliinileikkurilla vohveliperunoiksi tai veitsellä ohuiksi viipaleiksi. Kuivaa perunat hyvin.
- Kuumenna rypsiöljy paksupohjaisessa kattilassa. Laita pieni määrä perunoita kattilaan ja anna kypsyä miedolla lämmöllä niin, että perunat saavat väriä ja tulevat rapeiksi. Nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan. Mausta suolalla.
Vinkki! Varo polttamasta perunoita. Liian nopeasti kypsyneet perunat eivät ole rapeita. Perunat voi syödä myös jäähtyneinä tai sellaisenaan kermaviilidipin kanssa.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia